Om oss

Ett företag som har varit verksamt i över 100 år har en historia att berätta.

Gårda Johan grundades 1892 av Johan Johansson

Han startade sin verksamhet i stadsdelen Gårda i Göteborg. På denna tid var företagets verksamhet inom entreprenadarbeten, vilket omfattade allt från stenbrytning till vägbyggen.

Företaget var ett av de mest dominerande under 50-talet

Detta har resulterat i att Gårda Johan fått en egen gata uppkallad efter sig.

På den gamla tiden var arbetsredskapen häst & vagn och företaget hade ett ansenligt stall med arbetshästar. Året 1973 köptes företaget av nuvarande ägare Hans Andersson och vagnparken var då sedan länge utbytt mot lastbilar. Som mest på den tiden var det omkring 200 anställda. Under 1980-talet började Gårda Johan bygga golfbanor, vilket bl.a. resulterade i byggandet av en egen bana, Sankt Jörgen Park Golfklubb.

Sedan 1995 ändrade verksamheten riktning

Ett produktbolag bildades för att fokusera på att sälja markprodukter till återförsäljare och entreprenörer runt om i Sverige.

Idag består Gårda Johan också av ett fastighetsbolag, hotellverksamhet, golfbolag samt ett bolag för konstgräsverksamheten & fallskyddsprodukter. Gårda Johan Sport var bland de första att förse den Svenska marknaden med konstgräs och utförde sina första installationer i slutet av 90-talet.

Konstgräs för Allsvenskan

Under åren 2004 och 2005 installerade Gårda Johan konstgräs på två Allsvenska planer, Strömvallen i Gävle samt Idrottsparken i Sundsvall.

I enlighet med Gårda Johans motto att leverera kvalitet i allt vi gör, kan vi numera även erbjuda Limonta Sports hela sortiment, samtliga produkter med hög kvalitet och enastående egenskaper. Konstgräset har hyllats som Allsvenskans bästa och finns bland annat på BK Häckens hemmarena Bravida Arena. I dagsläget tränar flera allsvenska lag på vårt konst- eller hybridgräs, däribland IFK Göteborg, Malmö FF GAIS och BK Häcken.

Varmt välkommen att besöka oss i vår vackra företagspark bara tio minuter från centrala Göteborg. Här finner du Gårda Johan AB, Gårda Johan Produkt, Gårda Johan Sport, Gårda Johan Fastighet och Sankt Jörgen Park.